Anica Braun (gastlid)

2017: het jaar dat ik begon met toneelspelen spelen bij Het Gebeuren. Of ik wilde invallen voor de rol van Nienke? Prima. Of ik het leuk vond? Ik vond het te gek.

En dat invallen.. dat werd blijven plakken. Want los van het toneelplezier is de gezelligheid onderling en de liefde die iedereen heeft voor toneelspelen ook wat mij enthousiast maakt over Het Gebeuren.

Al vanaf de middelbare school ben ik bezig met toneelspelen, improviseren en volg ik toneelles. Maar sinds 2017 dus als vast lid bij Het Gebeuren en dat voelde goed. En ondanks dat ik niet uit Hoevelaken kom, voelt het wel alsof ik er een beetje onderdeel vanuit maak. Ik geboren en getogen in Scherpenzeel (Gld.) en sinds 2022 woon ik hier weer met mijn vriend en dochter.
De afstand en mijn leven laten het nu niet toe om als vast lid te blijven spelen. Maar de kans deed zich voor om een gastrol te spelen en die vervul ik met veel plezier.

Daarnaast ben ik intern begeleidster in het primair onderwijs. Iets wat ik met veel liefde doe. Ik ben geboren in 1990, dus reken maar uit hoeveel lentes jong. Ik speel dan ook heel graag een hoogzwangere dochter, maar ook een schone jonkvrouw of irritante puberdochter. En ik moet zeggen dat “het domme blondje” me ook heel goed is bevallen.

En wie weet… welke rollen er ooit nog meer op mij liggen te wachten.


Voorstellingen: