Karen Brouwer

Hallo, ik ben Karen Brouwer en sinds juni 2007 ben ik lid van Het Gebeuren.  Jaren geleden heb ik het toneelvirus opgelopen tijdens een toneelcursus in Hengelo, waar ik toen woonde. Daar liep ik nog wat op, namelijk mijn man: Coen te Marvelde. Met veel plezier spelen we nu samen bij Het Gebeuren.

In de toneelstukken die ik heb gespeeld, heb ik allerlei verschillende types neergezet: volks, dom, nieuwsgierig, arrogant, bazig. Soms staan ze dicht bij me, soms juist ver af. Ik speel graag vrouwen die een ontwikkeling doormaken op het toneel, dus die naast iets komisch ook wel iets dramatisch in zich hebben. Maar in komedies moet ook gelachen kunnen worden. Ik vind van mezelf niet dat ik “de lach aan mijn kont heb hangen”, dus daar heb ik meestal wel wat om aan te werken! Ik heb geleerd dat timing en consequente ‘trekjes’ heel erg helpen om een grappige figuur neer te zetten.

Naast de toneelstukken, improviseer ik ook graag. Ik vind het heerlijk om met niets en een tegenspeler een scène te laten ontstaan, puur op gevoel en door op elkaar te reageren.

Het spelen vind ik erg leuk, en ook het met elkaar regelen dat een toneelstuk ook daadwerkelijk gespeeld kon worden vind ik kicken. Sinds 2009 ben ik penningmeester van Het Gebeuren. Tot nu toe lukt het heel goed om de begroting ieder jaar kloppend te krijgen. Het Gebeuren heeft veel vrienden, die doneren. In Hoevelaken en omstreken zijn ook veel vrijgevige bedrijven en organisaties, waardoor wij onze producties kunnen blijven organiseren en uitvoeren.


Voorstellingen: