Jolande Buitenhuis

 

Ik ben Jolande Buitenhuis.
Samen met mijn man Janwillem ben ik in maart 2014 verhuisd van Amersfoort naar Zwartebroek, omdat wij graag op het platteland wilden wonen. Dat uitzicht en de rust …het bevalt ons uitstekend!
Ik werk als speltherapeute met kinderen die emotionele problemen hebben, dus spelen doe ik graag. Ik ben dol op verkleden! Ik ga ook graag naar theatervoorstellingen en straattheater; in Amersfoort was altijd veel te doen in de zomer.
In Amersfoort heb ik een aantal cursussen gedaan, zoals improvisatietheater en dansimprovisatie. De laatste jaren heb ik bij theaterschool De Springplank met de volwassenengroep diverse musicals gedaan. Erg leuk en gezellig, maar ik ben geen ster in danspasjes en nu ik verhuisd was, vond ik de tijd rijp om over te stappen naar een toneelvereniging. Janwillem zit al een paar jaar bij het St.Maartentoneel en dat vind ik ook altijd erg leuke stukken.
Dus toen ik  bij Het Gebeuren de  voorstelling Verwarringen zag, heb ik me gelijk aangemeld!
Het is erg gezellig en we doen veel improvisatieoefeningen, wat erg leerzaam is.
Mijn speellijst begint op mijn 13e, in het schooltoneel: Onder het Melkwoud van Dylan Thomas.
Ik heb even in een kindertoneelgroep gezeten, Stiktog in Groningen.
Bij de Springplank heb ik o.a.meegedaan met de musicals Ja zuster, nee zuster, Hair, Peter Pan , Mama Mia, West Side Story en Les Misérables.

Speellijst:

2019 Maar alles gaat over: Alice Creemers
2018 Los Laten: Bauke
2017 Zorgelijke Zaken: Siska Faber
2016 To B or not to B:Christa Verwoerd
2015 Geen rol, maar heel druk met regelen van rekwisieten
2014 kunstroute De wanhoop nabij

Comments are closed.