2006 3 eenakters

Geschreven door Rob van Vliet en José Frehe

Waarom drie eenakters?
Door omstandigheden was de première van het vorige stuk pas op 11 november 2005. Omdat het beter is om in juni een stuk af te ronden is er voor het seizoen 2006 gekozen voor 2 eenakters. Hierdoor kan er na de zomervakantie 2006 gewerkt worden aan weer een groot (avondvullende productie) die kan worden gepresenteerd in juni 2007.

Naast onze vaste regisseur Brigitte Lammers hebben we een tweede fantastische regisseur weten te contracteren: Els Groosjohan. Beide hebben erg veel energie gestoken in de keuze van de 2 eenakters. Vele boekjes werden aangevraagd, gelezen en ook weer afgekeurd, omdat toneelgroep “Het Gebeuren” na het succes van “Groeten uit Nice” weer goed voor de dag wil komen in Hoevelaken en omstreken.  Lange tijd leek het erop dat het fenomeen “eenakter” het ondergeschoven stiefkindje was van een hele grote groep toneelschrijvers. Het merendeel van de thema’s wekte interesse, maar de uitwerking bleek vaak minder sterk; vooral in het slot. Totdat het regisseursduo stuitte op: “Het Ontbijt” en “Grand Dessert”.


Derde eenakter
Aan het begin van het repetitie-seizoen besloot Rinus Brouwer om na zijn hoofdrol in de vorige productie “Groeten uit Nice” om een stapje terug te doen, omdat hij het privé erg druk had. Maar na vele aanmoedigingen en geheel in de culinaire sfeer van deze voorstellingen door “Het Gebeuren”, heeft Rinus “De Lunch” als solo-eenakter opgevoerd.